Johan heeft mij in korte tijd veel bijgebracht over het vak communicatie, mijn rol al communicatieadviseur en adviesvaardigheden. Met passie voor het vak, scherpe analyses en humor heeft Johan mij in zeer korte tijd naar een hoger niveau gebracht!

Anneloes Vlasblom-van der Vlies
Interim Professional Zorg, BMC Groep

Johan is een deskundige trainer die goed oog heeft voor de behoeftes van de deelnemers. Ik heb de sollicitatietraining bij hem mogen volgen en ik was erg onder de indruk hoe hij in vrij korte tijd mij heel veel kon leren. Ook de handouts zijn handig om later na te lezen, je krijgt dan een “oh ja” gevoel over je heen.

Marijke Lammers
Initiator en coördinator, Boekenhuisproject

Ik ben zeer tevreden over de schrijftraining die Johan voor de afdeling Woondiensten van Rhiant verzorgde. Johan is een vakman die met humor, scherpte en annecdotes iedereen bij de les houdt. Nu weten wij: Dit kunnen en gaan we voortaan beter doen!

Mara van der Lans
Ervaren manager met bestuurservaring (volkshuisvesting), Rhiant

Na een training van Johan ga je heel anders aankijken tegen tekstschrijven. Standaard schrijven leer je bij hem snel af. Wie leest het en waarom? Wat wil je overbrengen en hoe doe je dat op een originele manier?Johan laat je kennis maken met alle aspecten van het geschreven woord. Hij doet dat op een creatieve, informele en ‘horizontale’ manier. Je hebt het idee in een prettig gesprek te zitten, waarin je ook nog eens veel opsteekt. Ik heb een training bij hem mogen volgen binnen mijn traineeship (corporatiesector) en ben zeer enthousiast. Ik kan Johan dan ook zeker aanbevelen als trainer!

Jeffrey Lemm
Public Affairs adviseur, Public Matters

Johan is professional op zijn kennisgebied en heeft de kunst om training te geven als talent meegekregen en sterk ontwikkeld. Met plezier en humor en serieus en stevig als dat nodig is, met oog voor de behoefte van deelnemers en met een inhoudelijk kwalitatief sterk verhaal, is een training van Johan altijd hoog gewaardeerd. Hij weet zijn deelnemers te boeien en te prikkelen, is nooit alleen aan het zenden en verpakt zijn lessen in een interactieve vorm. Als ik Johan vraag om voor Plateau een training te geven, weet ik dat ik me nooit zorgen hoef te maken over het resultaat. Altijd tevreden deelnemers en klanten.

Edith Hoksbergen
Directeur Plateau

De Master of Urban & Area Development (MUAD) is wegens onvoldoende deelname in 2011 niet gestart. Ik heb Johan ingehuurd als communicatiemanager met als doel voldoende deelnemers voor de masteropleiding te werven, zodat we in 2012 weer van start konden. Johan is een stevige persoonlijkheid die ons product in economisch lastige tijden (waarin organisaties stevig bezuinigen op opleidingsbudgetten) succesvol opnieuw in de markt gezet. Johan kan zeer goed een project leiden, waarbij in korte tijd een palet een middelen moet worden ontwikkeld. Hij heeft de juiste kanalen geopend, slim gebruikgemaakt van social media en bovendien twee zeer goed bezochte proefseminars georganiseerd. Dankzij deze succesvolle communicatie-inspanningen is de MUAD medio september weer van start gegaan.

Tanja Komen
Adjunct directeur Instituut Paramedische Studies, HAN

Ik kan Johan zeer aanbevelen. Hij heeft veel inzicht in en kennis van communicatie en levert bovendien een goede bijdrage als meedenker in organisatiebrede processen. Johan is zowel technisch als inhoudelijk een communicatie duizendpoot. Een aanwinst voor organisaties.

Paul Naus
Unitmanager, Cleanfors

Johan is een integere expert en heeft bij Amfors in anderhalf jaar bergen werk verzet. Hij heeft communicatie in onze organisatie echt op de kaart gezet. In korte tijd ontwikkelde hij een palet aan middelen (intern en extern, online en offline) en regisseerde hij verschillende succesvolle communicatieactiviteiten. Johan is deskundig in zijn vakgebied en opereert vol overtuiging en resultaatgericht, zowel op strategisch als operationeel niveau. Door zijn prettige en open houding heeft hij veel collega’s enthousiast gemaakt van het communicatievak door hen te betrekken bij het realiseren van creatieve uitingen.

Hans Koene
Accountmanager, Amfors Groep

Johan is een echte no-nonsens communicatiemanager en een sterke projectleider! Een kei in zijn vak, een doordouwer als de boel stil dreigt te vallen en iemand die een prettige sfeer weet te creëren. Johan prikkelt je door te zoeken naar duidelijkheid in je boodschap en onderliggende drijfveren. Hij is niet bang om moeilijke boodschappen te brengen en durft je te wijzen op blinde vlekken.

Vincent Buitenhuis
Directeur, Kences – koepel van studentenhuisvesters

Johan is bijzonder goed in staat door om op tactisch -strategisch niveau organisaties te adviseren op het gebied van communicatie. Hij handelt deskundig, enthousiast, doortastend, neemt initiatief en koppelt tussentijds goed terug. Daarenboven is Johan een zeer plezierig persoon om mee samen te werken.

Juan Garcia
Bestuursadviseur